Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Betonvloer In Garage Maken: Praktische Gids Voor Doe-Het-Zelvers

Betonvloer In Garage Maken: Praktische Gids Voor Doe-Het-Zelvers

POURING A CONCRETE FLOOR FOR A NEW GARAGE

Betonvloer In Garage Maken: Praktische Gids Voor Doe-Het-Zelvers

Pouring A Concrete Floor For A New Garage

Keywords searched by users: betonvloer in garage maken betonvloer garage afwerken, betonvloer storten garage kosten, zelf betonvloer storten schuur, betonvloer storten schuur kosten, betonvloer storten woonkamer, betonvloer storten buiten, betonvloer storten met isolatie, zelf betonvloer storten woonkamer

Betonvloer in de Garage Maken: Een Complete Gids

Een betonvloer in de garage kan de duurzaamheid en functionaliteit van de ruimte aanzienlijk verbeteren. Het biedt niet alleen een sterke en solide basis voor uw voertuigen en opslag, maar kan ook gemakkelijk worden onderhouden en zorgt voor een professionele uitstraling. In deze gids zullen we u alle informatie geven die u nodig heeft om een betonvloer in uw garage te maken, inclusief de optimale dikte, voorbereiding van de ondergrond, materialen en mengverhoudingen, het storten van de betonvloer, droogtijd en nabehandeling, afwerking en bescherming, kosten en prijsbepaling, evenals veelgestelde vragen.

Dikte van de betonvloer

De dikte van een betonvloer in een garage is een cruciaal aspect om ervoor te zorgen dat deze sterk en duurzaam is. Een te dunne betonvloer kan barsten en instabiliteit veroorzaken, terwijl een te dikke betonvloer onnodig materiaalverspilling en verhoogde kosten met zich meebrengt. De optimale dikte van een betonvloer in de garage varieert meestal tussen de 15 en 20 centimeter.

Invloed van de belasting op de dikte van de betonvloer

De belasting die de betonvloer in de garage zal dragen, heeft invloed op de dikte die nodig is. Een betonvloer die alleen wordt gebruikt voor het parkeren van auto’s heeft doorgaans een minimale dikte van 15 centimeter. Als u van plan bent om zware machines of voertuigen met een hoog gewicht op de vloer te plaatsen, moet u mogelijk de dikte vergroten tot 20 centimeter of meer.

Om de juiste dikte te bepalen, moet u rekening houden met het gewicht van de belasting, maar ook met de grootte van het oppervlak. Het is raadzaam om een constructeur of een professionele betonexpert te raadplegen om de exacte dikte te bepalen op basis van uw specifieke behoeften en omstandigheden.

Advies van experts over de dikte van de betonvloer

Experts raden aan om altijd een dikkere betonvloer te kiezen als u twijfelt over de benodigde dikte. Een extra centimeter of twee kan de structurele integriteit van de vloer aanzienlijk versterken en mogelijke problemen in de toekomst voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om de kwaliteit van het gebruikte beton en de juiste mengverhoudingen te waarborgen om ervoor te zorgen dat de vloer sterk en duurzaam is.

Afwegingen bij het bepalen van de dikte van de betonvloer

Bij het bepalen van de dikte van de betonvloer zijn er verschillende afwegingen die u moet maken:

 • Belasting: Hoe zwaar zijn de voertuigen en/of machines die op de betonvloer worden geplaatst?
 • Grootte van het oppervlak: Hoe groot is het oppervlak dat moet worden bedekt met beton?
 • Budget: Wat is uw budget voor de betonvloer en hoeveel bent u bereid te investeren in extra dikte?
 • Gebruik van de ruimte: Wordt de garage alleen gebruikt voor het parkeren van auto’s of heeft u andere plannen zoals het opslaan van zware voorwerpen of het gebruik van zware machines?
 • Advies van experts: Raadpleeg altijd een constructeur of een professionele betonexpert om de juiste dikte te bepalen op basis van uw specifieke behoeften en omstandigheden.

Door rekening te houden met deze afwegingen, kunt u de optimale dikte van de betonvloer in uw garage bepalen en ervoor zorgen dat deze voldoet aan uw behoeften en verwachtingen.

Voorbereiding van de ondergrond

Een solide en stabiele ondergrond is essentieel voor het maken van een duurzame en hoogwaardige betonvloer in de garage. Een goede voorbereiding van de ondergrond zorgt ervoor dat de betonvloer niet verzakt, barst of loskomt. Hier zijn enkele belangrijke stappen die u moet volgen bij het voorbereiden van de ondergrond voor het storten van de betonvloer:

Vereisten voor de ondergrond van de betonvloer

De ondergrond moet stevig, compact en vrij van vuil, olie, vet of andere verontreinigingen zijn. Eventuele bestaande vloerbedekking, zoals tegels of vloerbedekking, moet worden verwijderd om een goede hechting tussen de betonvloer en de ondergrond mogelijk te maken. Daarnaast is het belangrijk om eventuele drainage- of ventilatiesystemen te plannen en de nodige leidingen of putten in de ondergrond te integreren voordat u begint met het storten van de betonvloer.

Hoe de ondergrond voorbereiden op het storten van de betonvloer

Volg deze stappen om de ondergrond voor te bereiden op het storten van de betonvloer in de garage:

 1. Verwijder eventuele bestaande vloerbedekking: Zorg ervoor dat de ondergrond volledig vrij is van tegels, vloerbedekking, verf of andere materialen die de hechting van de betonvloer kunnen beïnvloeden.
 2. Reinig de ondergrond grondig: Verwijder al het vuil, stof, olie, vet en andere verontreinigingen van de ondergrond. Gebruik indien nodig een hogedrukreiniger, een schrobmachine of andere reinigingsmethoden om ervoor te zorgen dat de ondergrond volledig schoon is.
 3. Repareer eventuele schade of oneffenheden: Vul scheuren, gaten of andere beschadigingen in de ondergrond met een geschikt reparatiemiddel en zorg ervoor dat de ondergrond volledig vlak en glad is.
 4. Zorg voor een stevige ondergrond: Zorg ervoor dat de ondergrond stevig en stabiel is. Verwijder losse of zwakke delen van de ondergrond en gebruik indien nodig een trilplaat of een wals om de ondergrond stevig aan te stampen.
 5. Plaats een vochtscherm: Als de ondergrond vochtgevoelig is, is het raadzaam om een vochtscherm te plaatsen om te voorkomen dat vocht vanuit de ondergrond in de betonvloer sijpelt. Een vochtscherm kan bestaan uit een speciale folie of een waterdichte coating.

Door deze stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat de ondergrond optimaal is voorbereid en gereed is voor het storten van de betonvloer in de garage.

Tips voor het zorgen voor een stevige ondergrond

Om ervoor te zorgen dat de ondergrond stevig en stabiel is, zijn hier enkele tips die u kunt volgen:

 • Grondverdichting: Gebruik een trilplaat of een wals om de ondergrond stevig aan te stampen en te verdichten. Dit zorgt voor een stevige basis en minimaliseert de kans op verzakking of instabiliteit.
 • Randen verstevigen: Versterk de randen van de ondergrond met betonbanden of andere versterkingsmaterialen om te voorkomen dat de betonvloer langs de randen scheurt of loskomt.
 • Ondergrond egaliseren: Zorg ervoor dat de ondergrond volledig vlak en glad is voordat u begint met het storten van de betonvloer. Oneffenheden in de ondergrond kunnen leiden tot ongelijke verdeling van het beton en mogelijke problemen met de uiteindelijke vloer.

Do’s en don’ts bij het voorbereiden van de ondergrond

Categories: Samenvatting 90 Betonvloer In Garage Maken

POURING A CONCRETE FLOOR FOR A NEW GARAGE
POURING A CONCRETE FLOOR FOR A NEW GARAGE

Een garage doorgaans onderdak biedt aan zware items zoals een auto of grote gereedschappen. Hierdoor moet de betonvloer dikker en dus steviger zijn dan als u de vloer in uw tuinhuisje zou storten. Houd voor de garagevloer ongeveer een dikte aan tussen de 18 en 20 cm beton.Voor een gewapende, dikke vloer van gepolierd beton in de garage mag je rekenen op een gemiddelde prijs van 40 à 70 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing). De precieze prijs voor jouw betonvloer in de garage hangt af van de staat van de ondergrond, de moeilijkheidsgraad van de klus, …De dikte betonvloer in uw schuur of garage is vaak een stuk hoger dan in uw woonkamer of voor een aanbouw. Dit komt doordat er in de schuur vaak zware spullen staan, zoals zwaar gereedschap en wellicht uw auto of motor. Houd daarom een minimale dikte beton aan van 18 tot 20 cm voor uw schuur of een garagevloer storten.

Welke vloeren zijn geschikt voor een garage?
 1. Rubber vloer. Rubber vloeren zijn geschikt voor alle garages. …
 2. Pvc-kliktegels. Pvc-kliktegels zijn vooral zeer geschikt voor professionele werkplaatsen, omdat pvc geen vloeistoffen doorlaat. …
 3. Linoleum vloer. Een linoleum vloer bestaat uit natuurlijke ingrediënten. …
 4. Gietvloer.

Wat Kost Een Betonvloer In De Garage?

Hoeveel kost een betonvloer in de garage? Voor een dikke, gewapende vloer van gepolierd beton in de garage, kun je een gemiddelde prijs verwachten van 40 tot 70 euro per vierkante meter (exclusief btw en inclusief plaatsing). De specifieke prijs voor jouw betonvloer in de garage hangt af van factoren zoals de staat van de ondergrond en de complexiteit van de klus.

Hoe Dik Moet Een Betonvloer Zijn Voor Een Garage?

Hoe dik moet een betonvloer zijn voor een garage?

De dikte van een betonvloer in een garage is over het algemeen groter dan die in een woonkamer of bij een aanbouw. Dit is te wijten aan het feit dat een garage vaak zware voorwerpen bevat, zoals zwaar gereedschap en mogelijk uw auto of motor. Daarom wordt aanbevolen om een minimale dikte van 18 tot 20 cm aan te houden bij het storten van een betonvloer voor uw garage. Deze dikte zorgt voor voldoende stevigheid en draagvermogen om de belasting van de zware voorwerpen te kunnen dragen.

Wat Is De Beste Vloer Voor Een Garage?

Wat is de beste vloer voor een garage? Er zijn verschillende soorten vloeren die geschikt kunnen zijn voor een garage. Een optie is een rubbervloer, die geschikt is voor alle garages. Een andere mogelijkheid zijn pvc-kliktegels, die vooral zeer geschikt zijn voor professionele werkplaatsen omdat pvc geen vloeistoffen doorlaat. Een derde optie is een linoleumvloer, die bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Tot slot is er de mogelijkheid van een gietvloer.

Welk Beton Voor Garagevloer?

Welk beton moet er worden gebruikt voor een garagevloer? De beste keuze voor een garagevloer die zware lasten moet kunnen dragen, is een sterk betonnen oppervlak dat niet barst onder grote belasting. Kortom, een naadloze, sterke en gemakkelijk te onderhouden vloer is de ideale oplossing voor elke (industriële) garage. Deze informatie is van toepassing vanaf 26 mei 2020.

Ontdekken 35 betonvloer in garage maken

Vloer Storten Van Beton Of Zandcement? Wat Is De Prijs Per M²?
Vloer Storten Van Beton Of Zandcement? Wat Is De Prijs Per M²?
Jesse Betonvloer Storten. - Youtube
Jesse Betonvloer Storten. – Youtube
Storten Vloeren Garage - Youtube
Storten Vloeren Garage – Youtube

See more here: thammymat.org

Learn more about the topic betonvloer in garage maken.

See more: https://thammymat.org/atletiek blog

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *