Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Hoe Hoog Inbouwkraan Boven Wastafel Instellen?

Hoe Hoog Inbouwkraan Boven Wastafel Instellen?

Badkamermeubels: praktisch en luxe! - EIGEN HUIS & TUIN

Hoe Hoog Inbouwkraan Boven Wastafel Instellen?

Badkamermeubels: Praktisch En Luxe! – Eigen Huis \U0026 Tuin

Keywords searched by users: hoe hoog inbouwkraan boven wastafel inbouwkraan boven waskom, afstand inbouwkraan tot wastafel, hoogte wandkraan boven wastafel, hoogte wastafel, inbouwkraan wastafel monteren, afstand kraan tot waskom, hoogte douchekraan inloopdouche, hoogte stopkraan wastafel

Hoe hoog moet een inbouwkraan boven de wastafel worden geplaatst?

Een inbouwkraan boven de wastafel is niet alleen functioneel, maar kan ook een esthetisch element toevoegen aan de badkamer. Om ervoor te zorgen dat de inbouwkraan goed werkt en er goed uitziet, is het belangrijk om de juiste hoogte te bepalen waarop deze moet worden geïnstalleerd. In dit artikel zullen we uitleggen waarom de hoogte van de inbouwkraan belangrijk is, algemene richtlijnen geven voor de hoogte en tips voor het bepalen van de juiste hoogte. We zullen ook instructies geven voor het installeren van een inbouwkraan, tips voor onderhoud en schoonmaak, veelvoorkomende fouten bespreken en afmetingen en ontwerpoverwegingen delen.

1. Hoe hoog moet een inbouwkraan boven de wastafel worden geplaatst?

De hoogte waarop een inbouwkraan boven de wastafel moet worden geplaatst, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoogte van de gebruikers, het ontwerp van de wastafel en persoonlijke voorkeuren. Over het algemeen wordt aanbevolen om de inbouwkraan te plaatsen op een hoogte waarbij het comfortabel is om de kraan te gebruiken en te voorkomen dat water opspat op de wastafel.

Volgens verschillende bronnen en experts is de ideale hoogte voor een inbouwkraan boven de wastafel gemiddeld ongeveer 10-12 centimeter boven de bovenkant van de wastafelkom. Dit kan echter variëren afhankelijk van het type wastafel en andere factoren.

De inbouwkraan moet ook worden geplaatst op een hoogte waarbij de uitloop van de kraan niet te hoog is, zodat er voldoende ruimte is om uw handen onder de kraan te plaatsen. Over het algemeen wordt aanbevolen om de uitloop van de kraan op dezelfde hoogte te plaatsen als de bovenkant van de wastafelkom of iets lager.

Om de ideale hoogte voor uw inbouwkraan boven de wastafel te bepalen, kunt u het beste het volgende doen:

 1. Meet de hoogte van de gebruikers van de wastafel. Houd er rekening mee dat kinderen mogelijk een lagere kraanhoogte nodig hebben.
 2. Meet de hoogte van de wastafelkom.
 3. Houd rekening met persoonlijke voorkeuren en de stijl van de wastafel. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld prettig om de kraan iets hoger te plaatsen voor een moderne uitstraling, terwijl anderen de kraan liever iets lager plaatsen voor een klassieke uitstraling.

Door deze metingen en overwegingen te combineren, kunt u de ideale hoogte bepalen waarop de inbouwkraan boven de wastafel moet worden geplaatst.

2. Tips voor het bepalen van de juiste hoogte van de inbouwkraan boven de wastafel

Om de juiste hoogte van de inbouwkraan boven de wastafel te bepalen, zijn hier enkele tips die u kunnen helpen:

 1. Houd rekening met de hoogte van de gebruikers van de wastafel. Dit is vooral belangrijk als u de wastafel wilt delen met anderen.
 2. Meet de hoogte van de wastafelkom om een ​​algemeen idee te krijgen van de hoogte van de inbouwkraan.
 3. Overweeg de stijl en het ontwerp van de wastafel. Sommige wastafels hebben bijvoorbeeld een dunne rand, waardoor de inbouwkraan iets hoger moet worden geplaatst.
 4. Probeer de hoogte van de inbouwkraan uit met een kartonnen sjabloon voordat u deze installeert. Op deze manier kunt u visueel zien hoe de kraan eruit zal zien op de door u gekozen hoogte.
 5. Overleg met een professionele loodgieter of badkamerontwerper om advies te krijgen over de ideale hoogte van de inbouwkraan.

Door deze tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat de inbouwkraan op de juiste hoogte wordt geïnstalleerd voor maximaal comfort en esthetisch plezier.

3. Instructies voor het installeren van een inbouwkraan boven de wastafel

Het installeren van een inbouwkraan boven de wastafel kan een uitdagende klus zijn, vooral als u geen ervaring hebt met loodgieterij. Hier zijn echter enkele algemene instructies die u kunnen helpen bij het installatieproces:

 1. Zorg ervoor dat u alle benodigde gereedschappen en materialen bij de hand heeft, zoals een inbouwkraan, een verstelbare moersleutel, een schroevendraaier en afdichtingstape.
 2. Plaats de wastafel op de gewenste positie en markeer de locatie waar de inbouwkraan moet worden geïnstalleerd.
 3. Boor een gat in de muur op de gemarkeerde locatie en zorg ervoor dat het gat groot genoeg is voor de inbouwkraan om in te passen.
 4. Plaats de inbouwkraan in het gat in de muur en bevestig deze met behulp van de bijgeleverde moeren en bouten.
 5. Sluit de watertoevoerleidingen aan op de inbouwkraan en zorg ervoor dat deze stevig en lekvrij zijn bevestigd.
 6. Controleer de werking van de inbouwkraan door het water aan te zetten en te controleren op eventuele lekkages. Indien nodig kunt u afdichtingstape gebruiken om eventuele lekkages te verhelpen.
 7. Werk het gebied rond de inbouwkraan af met kit of ander afdichtingsmateriaal om ervoor te zorgen dat er geen waterlekkage optreedt.

Het is belangrijk op te merken dat deze instructies een algemene gids zijn en dat de installatieprocedure kan variëren, afhankelijk van het type inbouwkraan en de specifieke instructies van de fabrikant. Als u twijfelt of het installeren van een inbouwkraan boven de wastafel, is het raadzaam om een ​​professionele loodgieter te raadplegen.

4. Tips voor het onderhouden en schoonmaken van een inbouwkraan boven de wastafel

Om ervoor te zorgen dat uw inbouwkraan boven de wastafel goed en langdurig werkt, is regelmatig onderhoud en schoonmaken essentieel. Hier zijn enkele tips om uw inbouwkraan in topconditie te houden:

 1. Reinig de inbouwkraan regelmatig met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek om vuil en vlekken te verwijderen. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen die de afwerking van de inbouwkraan kunnen beschadigen.
 2. Vermijd het gebruik van schurende materialen of harde borstels om krassen op de inbouwkraan te voorkomen.
 3. Controleer regelmatig op lekkages of losse onderdelen en repareer deze indien nodig.
 4. Voorkom kalkaanslag door de inbouwkraan regelmatig af te vegen met een doek of spons en droog de kraan na gebruik om waterdruppels te voorkomen.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw inbouwkraan boven de wastafel er niet alleen goed uitziet, maar ook goed blijft functioneren.

5. Veelvoorkomende fouten bij het installeren van een inbouwkraan boven de wastafel

Het installeren van een inbouwkraan boven de wastafel kan complex zijn en er kunnen gemakkelijk fouten worden gemaakt. Hier zijn enkele veelvoorkomende fouten die u moet vermijden:

 • Het niet volgen van de instructies van de fabrikant. Elke inbouwkraan kan specifieke installatie-instructies hebben en het is belangrijk om deze zorgvuldig te volgen om ervoor te zorgen dat de kraan correct wordt geïnstalleerd.
 • Het niet correct aans

Categories: Aggregeren 35 Hoe Hoog Inbouwkraan Boven Wastafel

Badkamermeubels: praktisch en luxe! - EIGEN HUIS & TUIN
Badkamermeubels: praktisch en luxe! – EIGEN HUIS & TUIN

Test het uit met je gebruikers: over het algemeen houden we een hoogte vanaf de vloer aan van 90 tot 105 cm. Daarnaast is het belangrijk dat er voldoende afstand tot de waskom is: zorg er dus ook voor dat er minstens 10 cm zit tussen het einde van de uitloop en de wastafelrand.Als algemene regel geldt dat ongeveer 15 centimeter ruimte laten tussen de uitloop van de kraan en de rand van de wasbak het beste werkt.Kies je voor een inbouwkraan boven de wastafel of waskom, reken dan op 10 cm ruimte tussen de uitloop van de kraan en de wasbak. Je komt dan uit op een hoogte van 90-105 cm, zo hoef je niet gebogen te staan.

Hoeveel Ruimte Tussen Wastafel En Inbouwkraan?

Om te zorgen voor een optimale werking, is het over het algemeen aanbevolen om ongeveer 15 centimeter ruimte te laten tussen de uitloop van de inbouwkraan en de rand van de wastafel. Deze afstand zorgt ervoor dat het water vrij kan stromen en voorkomt spatten. Houd er rekening mee dat deze richtlijn geldt tot 30 juni 2023.

Hoeveel Ruimte Tussen Kraan En Wasbak?

Als je kiest voor een inbouwkraan boven de wastafel of waskom, is het aan te raden om 10 cm ruimte tussen de uitloop van de kraan en de wasbak te voorzien. Op deze manier zal de kraan op een hoogte van 90-105 cm geplaatst worden, zodat je niet gebogen hoeft te staan. Dit zorgt voor een comfortabele en praktische ervaring tijdens het gebruik van de kraan.

Hoe Hoog Zit Een Inbouwkraan?

Over het algemeen hangt een inbouwkraan op een hoogte van 90 – 105 cm. De specifieke hoogte is echter afhankelijk van factoren zoals de hoogte van het badmeubel, de lengte van de uitloop en de plaats van het afvoergat. Het is belangrijk om deze factoren mee te nemen bij het bepalen van de juiste hoogte voor een inbouwkraan.

Verzamelen 35 hoe hoog inbouwkraan boven wastafel

Op Welke Hoogte Komen Je Kranen? - Livios
Op Welke Hoogte Komen Je Kranen? – Livios
Nieuwe Kraan Kopen? | Sani4All
Nieuwe Kraan Kopen? | Sani4All
Design Wastafelkraan | Exclusief En Stijlvol | Kranig Kraanwerk
Design Wastafelkraan | Exclusief En Stijlvol | Kranig Kraanwerk

See more here: thammymat.org

Learn more about the topic hoe hoog inbouwkraan boven wastafel.

See more: thammymat.org/atletiek

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *