Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Schermafbeelding Maken Op De Macbook Air: Een Handige Gids

Schermafbeelding Maken Op De Macbook Air: Een Handige Gids

How to take a screenshot on your Mac | Apple Support

Schermafbeelding Maken Op De Macbook Air: Een Handige Gids

How To Take A Screenshot On Your Mac | Apple Support

Keywords searched by users: schermafbeelding maken macbook air screenshot macbook air, schermafbeelding macbook, lange screenshot maken macbook, gedeeltelijke screenshot macbook, screenshot macbook pro, schermopname macbook, knippen macbook, schermafbeelding mac niet op bureaublad

Wat is een schermafbeelding?

Een schermafbeelding, ook wel screenshot genoemd, is een afbeelding die wordt gemaakt van het huidige scherm van een apparaat. Het kan handig zijn om een schermafbeelding te maken om iets te bewaren, te delen of om problemen met software of instellingen te laten zien. In dit artikel richten we ons op het maken van schermafbeeldingen op een Macbook Air.

Schermafbeelding maken met een Macbook Air

Op een Macbook Air zijn er verschillende manieren om een schermafbeelding te maken. Hier volgen de standaard opties:

1. Gebruik de toetscombinatie: Druk op Shift + Command + 3 om een schermafbeelding te maken van het gehele scherm. De afbeelding wordt automatisch opgeslagen op het bureaublad als een PNG-bestand.

2. Maak een schermafbeelding van een gedeelte van het scherm: Druk op Shift + Command + 4. Je cursor verandert in een kruisje. Houd de muisknop ingedrukt en sleep om het gewenste gebied te selecteren. Laat de muisknop los om de schermafbeelding te maken. De afbeelding wordt ook opgeslagen als een PNG-bestand op het bureaublad.

3. Als je alleen een schermafbeelding wilt maken van een specifiek venster, druk dan op Shift + Command + 4 en vervolgens op de spatiebalk. De cursor verandert in een fotocamera. Beweeg deze over het venster dat je wilt vastleggen en klik erop. De schermafbeelding wordt automatisch opgeslagen op het bureaublad.

Speciale toetscombinaties voor schermafbeeldingen op een Macbook Air

Naast de standaard opties zijn er ook speciale toetscombinaties beschikbaar op een Macbook Air voor het maken van schermafbeeldingen:

1. Schermafbeelding van de Touch Bar: Druk op Shift + Command + 6 om een schermafbeelding te maken van de Touch Bar op een Macbook Pro met Touch Bar.

2. Maak een schermafbeelding en open deze in de voorvertoning: Druk op Control + Shift + Command + 3 om een schermafbeelding te maken van het gehele scherm en deze direct te openen in de Voorvertoning-app.

3. Maak een schermafbeelding van een specifiek venster en open deze in de voorvertoning: Druk op Control + Shift + Command + 4 en druk vervolgens op de spatiebalk om een schermafbeelding van een specifiek venster te maken en deze direct te openen in de Voorvertoning-app.

Schermafbeeldingen maken van specifieke vensters op een Macbook Air

Als je alleen een schermafbeelding wilt maken van een specifiek venster, bijvoorbeeld een openstaand programma of een website, volg dan deze stappen:

1. Druk op Shift + Command + 4 om het gebied voor de schermafbeelding te selecteren.

2. Druk vervolgens op de spatiebalk om de cursor te veranderen in een fotocamera-icoon.

3. Beweeg de cursor over het venster dat je wilt vastleggen. Het venster wordt gemarkeerd en zodra je erop klikt, wordt de schermafbeelding gemaakt.

4. De schermafbeelding wordt automatisch opgeslagen op het bureaublad als een PNG-bestand.

Schermafbeeldingen bewerken en opslaan op een Macbook Air

Nadat je een schermafbeelding hebt gemaakt op je Macbook Air, kun je deze ook bewerken en opslaan. Volg deze stappen:

1. Dubbelklik op de schermafbeelding op het bureaublad om deze te openen in de Voorvertoning-app.

2. In de Voorvertoning-app kun je verschillende bewerkingstools gebruiken, zoals bijsnijden, annotaties toevoegen, tekst invoegen, pijlen tekenen, enzovoort.

3. Wanneer je tevreden bent met de bewerkingen, ga je naar het menu “Bestand” en kies je “Bewaar” om de bewerkte schermafbeelding op te slaan.

4. Je kunt het opslaan als een afbeeldingsbestand in verschillende formaten, zoals PNG, JPEG, TIFF, etc.

Alternatieve methoden voor het maken van schermafbeeldingen op een Macbook Air

Naast de standaard en speciale toetscombinaties zijn er nog andere methoden voor het maken van schermafbeeldingen op een Macbook Air:

1. Gebruik de “Knipprogramma” -applicatie: Deze applicatie is standaard geïnstalleerd op Macbook Air en je kunt deze vinden in de map “Hulpprogramma’s” in de map “Programma’s”. Met deze applicatie kun je eenvoudig screenshot maken van het gehele scherm of een specifiek deel van het scherm en deze direct bewerken.

2. Gebruik externe software: Er zijn verschillende externe softwareprogramma’s beschikbaar die geavanceerdere functies bieden voor het maken van schermafbeeldingen, zoals het opnemen van video-opnamen van het scherm. Enkele populaire opties zijn Snagit, Skitch en CloudApp.

Het maken van schermafbeeldingen op een Macbook Air is een eenvoudige en handige functie die je kan helpen bij verschillende taken. Of je nu informatie wilt delen, problemen wilt aangeven of gewoon iets wilt bewaren, met de verschillende opties en methoden die beschikbaar zijn, kun je gemakkelijk de perfecte schermafbeelding maken.

FAQs:

1. Hoe maak ik een schermafbeelding van een specifiek venster op een Macbook Air?
Om een schermafbeelding van een specifiek venster op een Macbook Air te maken, drukt u op Shift + Command + 4 en vervolgens op de spatiebalk. Beweeg de cursor over het venster dat u wilt vastleggen en klik erop. De schermafbeelding wordt automatisch opgeslagen op het bureaublad.

2. Kan ik schermafbeeldingen bewerken nadat ik ze heb gemaakt op een Macbook Air?
Ja, u kunt schermafbeeldingen bewerken nadat u ze hebt gemaakt op een Macbook Air. Dubbelklik gewoon op de schermafbeelding op het bureaublad om deze te openen in de Voorvertoning-app. In de Voorvertoning-app kunt u verschillende bewerkingstools gebruiken, zoals bijsnijden, annotaties toevoegen, tekst invoegen en meer.

3. Kan ik schermafbeeldingen opslaan in verschillende bestandsindelingen op een Macbook Air?
Ja, na het maken en bewerken van een schermafbeelding op een Macbook Air, kunt u deze opslaan in verschillende bestandsindelingen, zoals PNG, JPEG, TIFF, enzovoort. Ga gewoon naar het menu “Bestand” en kies “Bewaar” om de schermafbeelding op te slaan en selecteer de gewenste bestandsindeling.

4. Zijn er andere methoden om schermafbeeldingen te maken op een Macbook Air?
Ja, naast de standaard en speciale toetscombinaties, kunt u ook de “Knipprogramma” -applicatie gebruiken die standaard is geïnstalleerd op een Macbook Air. Deze applicatie biedt eenvoudige schermafbeeldingsfuncties en toegang tot basisbewerkingstools. Daarnaast kunt u ook externe softwareprogramma’s zoals Snagit, Skitch en CloudApp gebruiken voor geavanceerdere opties en functies.

Categories: Gevonden 60 Schermafbeelding Maken Macbook Air

How to take a screenshot on your Mac | Apple Support
How to take a screenshot on your Mac | Apple Support

Druk op Shift + Command + 4 en plaats de kruisvormige aanwijzer op de plek waar je de schermafbeelding wilt beginnen. Klik met de muis of de trackpad, sleep over het gebied dat je wilt vastleggen en laat de muis of de trackpad los. Druk op Shift + Command + 4 en druk op de spatiebalk.Afhankelijk van uw hardware, kunt u de Windows-logotoets + PrtScn-knop gebruiken als snelkoppeling voor schermafdruk. Als uw apparaat niet over de PrtScn-knop beschikt, kunt u Fn + Windows-logotoets + spatiebalk gebruiken om een schermopname te maken, die vervolgens kan worden afgedrukt.Toetscombinaties gebruiken

Mac-menu’s en -toetsenborden gebruiken vaak symbolen voor bepaalde toetsen, inclusief voor speciale toetsen: Command (of Cmd) ⌘ Shift

Uw scherm opnemen
  1. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Bedieningspaneel’ en tik vervolgens op de knop ‘Voeg toe’ naast ‘Schermopname‘.
  2. Open het bedieningspaneel op uw iPhone of op uw iPad.
  3. Tik op de grijze opnameknop. …
  4. Verlaat het bedieningspaneel om het scherm op te nemen.
Knippen
  1. Druk op Command-X op je toetsenbord om het geselecteerde item te knippen.
  2. Of kies ‘Knip‘ in het menu ‘Wijzig’ in de menubalk.
  3. Of Control-klik (of klik met de rechtermuisknop) op het onderdeel dat je hebt geselecteerd en kies ‘Knip‘ in het contextuele menu.

Hoe Maak Je Een Screenshot Van Je Scherm?

Hoe maak je een screenshot van je scherm?

Afhankelijk van het type hardware dat je gebruikt, kun je de snelkoppeling voor schermafdruk gebruiken door de Windows-logotoets + PrtScn-knop in te drukken. Als jouw apparaat geen PrtScn-knop heeft, kun je Fn + Windows-logotoets + spatiebalk indrukken om een schermopname te maken. Deze schermopname kan vervolgens worden afgedrukt.

Hoe Maak Je Een Schermopname Apple?

Hoe maak je een schermopname op een Apple apparaat?

Om een schermopname te maken op uw Apple apparaat, kunt u de volgende stappen volgen:

1. Ga naar ‘Instellingen’ op uw iPhone of iPad.
2. Tik op ‘Bedieningspaneel’.
3. Tik op ‘Aanpassen’ en zoek ‘Schermopname’.
4. Tik op het groene plusje naast ‘Schermopname’ om het toe te voegen aan het bedieningspaneel.

Nu kunt u het bedieningspaneel openen op uw iPhone of iPad door vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te vegen (of vanaf de rechterbovenhoek op een iPhone X of nieuwer). U zult het schermopname-icoon zien, dat eruitziet als een kleine cirkel met een binnenste cirkel.

5. Tik op de grijze opnameknop om de schermopname te starten.
6. Verlaat het bedieningspaneel om door uw apps en schermen te navigeren terwijl de opname doorgaat.
7. Om de opname te stoppen, tikt u op het rode balkje bovenaan het scherm. U kunt ook weer teruggaan naar het bedieningspaneel en de grijze opnameknop indrukken om te stoppen.

De schermopname wordt opgeslagen op uw apparaat en u kunt deze terugvinden in de Foto’s app. Dit is handig voor het vastleggen van bijvoorbeeld tutorials, gamemomenten of andere belangrijke gebeurtenissen op uw scherm.

Let op: het is belangrijk om te weten dat het opnemen van het scherm van sommige apps en beveiligde inhoud mogelijk niet is toegestaan vanwege auteursrechten of andere beperkingen. Houd hier rekening mee en respecteer de regels bij het maken van een schermopname.

Hoe Knip Je Op Een Macbook?

Hoe knip je op een Macbook?

Om iets te knippen op een Macbook zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Ten eerste kun je op je toetsenbord de Command-toets (⌘) en de X-toets tegelijkertijd indrukken om het geselecteerde item te knippen. Daarnaast kun je ook naar het menu ‘Wijzig’ gaan in de menubalk en daar de optie ‘Knip’ selecteren. Een andere mogelijkheid is om met de rechtermuisknop (of door Control ingedrukt te houden en te klikken) op het geselecteerde onderdeel te klikken en vervolgens ‘Knip’ te kiezen in het contextuele menu. Op deze manieren kun je gemakkelijk dingen knippen op een Macbook.

Wat Is De Shift Toets Op De Mac?

Wat is de functie van de shift-toets op een Mac? Wanneer je een Mac gebruikt, zul je vaak merken dat toetsencombinaties worden gebruikt in het Mac-menu en op het toetsenbord. Deze toetsencombinaties maken vaak gebruik van symbolen om bepaalde speciale toetsen aan te geven, zoals de Command (of Cmd) ⌘ en Shift⇧ toets. Het is belangrijk om te weten wat de shift-toets doet op een Mac, omdat het invloed kan hebben op de functie van andere toetsen en het typen van hoofdletters mogelijk maakt.

Hoe Maak Je Een Plaatselijke Screenshot?

Met de PrintScreen-toets (ook wel de PrtScn-toets genoemd, meestal te vinden rechts naast de F12-toets op de meeste toetsenborden) kun je een snapshot van het hele scherm maken. Als je de PrintScreen-toets samen met de Alt-toets indrukt, wordt er alleen een snapshot van het actieve venster gemaakt. Met deze eenvoudige toetscombinaties kun je gemakkelijk een lokale screenshot maken en vastleggen wat er op je scherm wordt weergegeven.

Delen 10 schermafbeelding maken macbook air

Take A Screenshot With A Macbook: 10 Simple Ways
Take A Screenshot With A Macbook: 10 Simple Ways
Een Schermafbeelding Maken Op Een Mac - Wikihow
Een Schermafbeelding Maken Op Een Mac – Wikihow
Screenshot Maken Op Je Macbook: Zo Doe Je Dat! - Youtube
Screenshot Maken Op Je Macbook: Zo Doe Je Dat! – Youtube
Take A Screenshot With A Macbook: 10 Simple Ways
Take A Screenshot With A Macbook: 10 Simple Ways
Het Scherm Van Uw Mac Opnemen - Apple Support (Nl)
Het Scherm Van Uw Mac Opnemen – Apple Support (Nl)
Screenshot Maken Op Je Macbook: Zo Doe Je Dat! - Youtube
Screenshot Maken Op Je Macbook: Zo Doe Je Dat! – Youtube

See more here: thammymat.org

Learn more about the topic schermafbeelding maken macbook air.

See more: https://thammymat.org/atletiek blog

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *